Hypotheek

Sinds de wijziging in de inkomstenbelasting van 2001 is het voor de Nederlander zeer interessant geworden om een woning te kopen in BelgiŽ. Het grootste voordeel dat deze wijziging met zich mee heeft gebracht is dat men de rente voor een onderpand in BelgiŽ fiscaal mag 'aftrekken' als men zijn inkomen in Nederland houdt.

Het tweede grote voordeel, van een woning kopen in BelgiŽ, is de koopprijs. Waar men in Nederland voor een gemiddelde tussenwoning Ä 225.000,-- betaalt, in BelgiŽ heeft men voor Ä 175.000,-- een ruime vrijstaande woning. Dus kort gezegd 'Value for Money' 'Waar voor uw Geld'.

De Nederlandse banken zijn zich steeds meer aan het terugtrekken op deze markt, de enkeling die nog over is stelt dusdanige eisen dat - of het inkomen niet toereikend is - of er kan niet volledig gefinancierd worden. Hierdoor zijn wij op zoek gegaan naar betrouwbare partners (banken en verzekeringsmaatschappijen) in BelgiŽ. Deze onderhandelingen en contacten hebben ervoor gezorgd dat wij u, als toekomstig NederBelg, een goed assortiment producten kunnen aanbieden die vergelijkbaar zijn met de vormen die we in Nederland kennen. Hierdoor is in 99 van de 100 gevallen een volledige financiering, dus inclusief kosten koper, mogelijk.

Het is zelfs mogelijk een hypotheek af te sluiten met een variant die overeenkomsten vertoont met de Nationale Hypotheek Garantie ( NHG ), dit met een maximum van Ä 300.000,--. Ook in BelgiŽ krijgt u dan een verlaagd rentetarief.

De kosten die erbij komen, de zogeheten Kopers Kosten, zijn in BelgiŽ afhankelijk van het Kadastraal Inkomen (K.I.) en worden als volgt berekend:

  • K.I. < 745 euro = aankoopprijs +11%
  • K.I. > 745 euro = aankoopprijs +15%
Hierbij zijn alle kosten inbegrepen, en ook hierbij is er een gedeelte dat u kunt verrekenen met de belasting. Wij kunnen u de navolgende hypotheekvormen aanbieden:
  • Mensualiteiten ( AnnuÔteit op maandbasis )
  • Lineair
  • Lineaire kapitaalsaflossing op maat ( Meegroei / OpMaat hypotheek )
  • Leven
  • Beleggingsverzekering ( met garantie )
  • Aflossingsvrij

Een combinatie van deze vormen is natuurlijk ook mogelijk. De maximale looptijd bedraagt 30 jaar of eindleeftijd 75 jaar.

Bij ons heeft u geen minimaal inkomen nodig van 50.000 euro, meestal is geheel financieren mogelijk !!!
Voor verdere informatie nodigen wij u graag uit een vrijblijvende afspraak met ons te maken!
afspraakformulier
Stuur aan vriend(in)Pagina printen